dinsdag 30 december 2008

AÇAI, de superieure bes



AÇAI (uitspraak : asaie)

Hebt u al gehoord van de Acai-bes ?

Het is een bes uit het Amazonegebied die ooit door surfers ontdekt is, de bes heeft heel veel gezondheidsvoordelen. Zelfs Oprah Winfrey noemt het één van haar 10 Superfoods. Açai wordt in Amerika de superfood genoemd vanwege haar unieke voedzame samenstelling. Açai zit boordevol antioxidanten, omega- vetten en vezels. De eigenschappen die het mediterane en Franse dieet zo gezond maken. De vetten in de açai zijn vergelijkbaar met olijfolie.Dus goed voor uw hart, bloedvaten en uw cholesterol. In Acai zitten 10 tot 30x meer antioxidanten dan in rode wijn. Açai geeft vitaliteit, energie, uithoudingsvermogen en een mooie huid.



Açai is het alternatief voor koffie thee, chocola en rode wijn,zonder de suiker en het alcohol. Hierdoor krijgt u minder calorieen binnen. Açai groeit aan een palmboom in het noordelijk deel van Zuid-Amerika onder andere Brazilie. Açai smaakt naar een mix van bes en chocola. Açai wordt al decennia genuttigd door de traditionele volken in Brazilie en andere landen in Zuid-Amerika.

De bes wordt inmiddels al in diverse vormen aangeboden, zelfs als huidcreme tegen veroudering. Tip: Begin de dag met een kopje Açai bij het ontbijt.