zondag 5 april 2009

Kom kijken hoe het werkt in de kas!



Vandaag zaterdag 4 april en zondag 5 april 2009 vindt de 32e editie van 'Kom in de Kas' plaats.
Een uitgelezen kans om zelf eens te kijken hoe het er in de kas aan toegaat, want verspreid over het land zijn er ruim tweehonderd kassen die men kan bezoeken. Zo maakt men dus van dichtbij mee hoe bloemen en groenten worden geproduceerd.

Tuinders en hun medewerkers zullen alles vertellen over producten, teeltwijze en zorg voor het milieu. Maar ook over het werken in de kas. De glastuinbouw is namelijk een zeer grote werkgever: in de sector werken 150.000 mensen.

Dit jaar staat 'Kom in de Kas' dan ook in het teken van arbeid en scholing. Het werkaanbod in de tuinbouw is zeer gevarieerd en de deelnemende bedrijven zullen laten zien dat de tuinbouw aantrekkelijke banen te vergeven heeft.

Voor jong en oud zijn er op de tuinbouwbedrijven en de gebieden erom heen activiteiten georganiseerd. Zo kunnen kunnen kinderen hun hart ophalen door zich te laten schminken of een ponyritje om de kas te maken.
Ook kunnen ze meedoen aan kleur- of ballonnenwedstrijden, of ravotten op springkussens. In diverse gebieden treden clowns op.

Ook voor volwassenen valt genoeg te beleven. In sommige tuinbouwgebieden worden kunsttentoonstellingen georganiseerd. In weer andere gebieden kan men genieten van live muziek optredens.

Verder zijn er op sommige bedrijven bloemenarrangeurs aan het werk, die prachtige kunstwerken met bloemen en groenten maken en bezoekers van de kas de fijne kneepjes van dit vak willen leren.

Op andere locaties toveren koks de smakelijkste hapjes op tafel en kan men de heerlijkste producten proeven.