dinsdag 13 januari 2009

Groente abonnementen

Kent u al de groentetas ?

In diverse steden kent men inmiddels een groentetas cq abonnement.
Hiermee wil men de verkoop van biologische groenten en fruit stimuleren. Men kan een abonnement nemen zodat men wekelijks van vers groenten en fruit wordt voorzien.
In de tas zit een groentepakket waarin tenminste vijf verschillende biologische groenten zitten. Vaak zit er ook nog een fruitsoort in. In een tas zit in iedergeval genoeg om voor 2 personen een hele week te kunnen eten.

De voordelen

Een groentetas is erg voordelig. Een tas kost vaak slechts 5 a 10 euro. Omdat alle producten biologisch zijn bent u elke week verzekerd van een portie gezonde, smaakvolle en verantwoorde groenten en fruit. Aangezien men voor u uitzoekt wat er wekelijks in de tas zit, is het ook erg makkelijk. Bovendien leert u met groentetas de Nederlandse “vergeten groenten'' weer kennen, omdat er in de tas producten zitten die je in een gewone supermarkt niet kan krijgen. Men probeert namelijk zoveel mogeljk seizoensgroenten en producten uit Nederland in de tas te stoppen. Daardoor zijn de groenten lang niet altijd even bekend en zijn aan elke tas recepten en bereidingsmanieren bijgevoegd.

Hoe neem je een groente-abonnement ?

Vaak biedt een groenteboer of biologische tuinder in uw stad dit aan.
Met een beetje googlen zult u er vast een vinden in uw buurt.



Hier als voorbeeld Vita tas :



Een abonnement op Vita tas betekent wekelijks variatie én verrassing op uw bord. Dagverse groenten, zoveel mogelijk van het seizoen en uiteraard van gegarandeerd biologische teelt. Groenten van het seizoen zijn niet alleen gezond, ze zijn ook vol van smaak! De Vitatas zit dus boordevol vitaminen, verrassing en gemak. Abonneren kan eenvoudig door u te melden bij een van de verkooppunten van de Vitatas : zie http://www.vitatas.nl/

Het EKO-keurmerk

Dit geeft u de zekerheid dat de inhoud exclusief bestaat uit gecontroleerde biologische producten. De groenten en fruit zijn afkomstig van moderne land- en tuinbouwbedrijven die volledig werken volgens de biologische principes. Die gebruiken dus absoluut geen kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen.