donderdag 5 februari 2009

Powerfruits in opmars

03-12-2007
ZOETERMEER, 3 december - Een nieuwe voedingstrend tekent zich af in Nederland. De trend van powerfruits. Powerfruits zijn, vaak exotische, vruchten die een bron zijn van vitamines, mineralen, antioxidanten en andere belangrijke voedingsstoffen. Een bekend voorbeeld van powerfruit is granaatappel. Minder bekend zijn goji (China), yumberry (China), mangosteen (Zuidoost Azië), sea buckthorn (Himalaya) en açai (Brazilië). Ook in Nederland groeit de markt voor powerfruits. Marktleider CoolBest introduceerde vorig jaar met veel succes Pomegranate, een vruchten-sap met granaatappel. Dat krijgt nu een vervolg met CoolBest Açai. Açai (spreek uit als assa-ie) is een in Nederland vrij onbekende, exotische vrucht. Deze paarsblauwe bes (foto) groeit aan de açaíziero, een lange, slanke palmboom die vooral voorkomt in het Braziliaanse Amazonegebied. De naam açai is afgeleid van yá-cai dat letterlijk huilend fruit betekent. De Tupi Indianen noemen de vruchten zo vanwege de grote waterdruppels die vrijkomen als açai bessen fijn worden gemaakt. Açai smaakt naar bessen met een vleugje cacao. Açai kan met recht powerfruit worden genoemd. De bessen zijn rijk aan vitamine B1, B2, B3, fosfor, calcium, voedingsvezels en proteïnen, maar bevatten vooral een hoge concentratie vitamine C en E. Dit zijn belangrijke antioxidanten. Zo bevat een handvol acai bessen evenveel antioxidanten als vijf porties wortels of broccoli. Antioxidanten kunnen schadelijke moleculen - vrije radicalen - in het lichaam neutraliseren. Daarmee hebben antioxidanten een positief effect op hart en bloedvaten, cholesterol en het verouderingsproces. Niet voor niets zijn talloze filmsterren, internationale topsporters, popsterren en celebrities grote fans van açai. Dankzij CoolBest kan ook Nederland nu kennismaken met dit bijzondere, exotische powerfruit. CoolBest Açai is een mix van onder meer açai bessen en passievruchten. Puur fruit zonder toegevoegde suiker, geur-, kleur-, smaakstoffen en conserveermiddelen.

Gratis CoolBest PowerFruit !


Van Pink Grapefruit tot Strawberry Hill. CoolBest, een bekend merk vruchtendranken in Nederland, is er in vele smaken. CoolBest werd in 1995 geïntroduceerd en was de eerste vruchtensap die gekoeld werd verkocht.
Naast de originele CoolBest-vruchtensappen zijn er nog meer varianten, zoals CoolBest PowerFruit en CoolBest VitaDay. CoolBest PowerFruit wordt gemaakt van vruchten die bekendstaan om hun gezonde karakter, zoals de açai-bes en granaatappel.



CoolBest VitaDay is een vruchtendrank die dankzij de combinatie van fruit, prebiotica (Vivinal® GOS) en vitamine A, C en E de weerstand ondersteunt. Vivinal® GOS is prebiotica in de vorm van vezels. Deze stimuleren op een natuurlijke manier de groei van goede bacteriën in de darmen. CoolBest VitaDay is de eerste vruchtendrank in Nederland met prebiotica.




Tot 31 maart 2009 kun je CoolBest PowerFruit gratis proberen. Je hoeft alleen het aankoopbonnetje op te sturen (zonder postzegel). Kijk maar op :