donderdag 9 april 2009

HAK lanceert fruitsapje met ‘tikje groente’



Groente- en fruitverwerker HAK zet een eerste stap in de categorie fruit- en groentedrankjes. Sinds enkele weken liggen de flesjes Hak Fruit Fusion in de schappen bij C1000.

In tegenstelling tot veel andere fruit- en groente drankjes kiest HAK niet voor een propositie in het koelschap, maar staan de flesjes Fruit Fusion bij de houdbare sappen. ‘Dat is ook een positie die volgens ons veel potentie heeft, maar nog niet is ingevuld’, zegt Eric Prinsen van Hak.

DistributieMomenteel is HAK distributie aan het opbouwen. Na C1000 volgen binnenkort de AH XL’s en grotere vestigingen van Albert Heijn. Een flesje Fruit Fusion heeft een inhoud van 200 ml, de consumentenadviesprijs is €0,99.

Drie smaken
HAK Fruit Fusion is er in drie smaken Fris Groen, Vitaal Oranje en Gezond Rood. De eerste is een combinatie van appel, ananas en komkommer, de tweede bestaat uit sinaasappel, mango en wortel en de derde variant is een mix van druiven, bessen en bietjes. ‘De pay off luidt dan ook “een fruitsap met een tikje groente”, aldus Prinsen.