zondag 21 december 2008

Elke dag 200 gram groenten en 2 stuks fruit

200 gram groenten (zo'n 4 lepels) lijkt misschien veel. Maar je hoeft het niet in één keer op te eten! Als je tussendoor een tomaat eet, ben je al een heel eind op weg.




Wanneer je dan ook nog ‘s middags een stuk komkommer neemt en bij de warme maaltijd een portie groenten, dan haal je die 200 gram met gemak. Wat extra groenten in de saus bij de spaghetti of de rijst kan ook. En met fruit zit het ook wel goed. Twee keer fruit is bijvoorbeeld: een appel en een pakje sinaasappelsap. Of een schaaltje aardbeien en twee mandarijnen. Appelmoes kan ook.

Fruit versus voedingssupplementen

Mensen die af willen vallen kunnen een fruit-dieet volgen

Niet waar. Het lichaam heft een uitgebalanceerde voeding om gezond te blijven. Bij alleen fruit eten zal het lichaam diverse benodigde voedingsstoffen missen.

Een Vitamine C pil slikken is net zo goed als een sinaasappel eten.

Niet waar. Fruit en groenten bevatten ontelbaar veel stoffen (de zogenaamde phytochemicals). Broccoli bijvoorbeeld bevat meer dan 10.000 stoffen. Hoewel deze stoffen op een aantal manieren goed zijn voor het menselijk lichaam, is de veiligheid van hoge doseringen van geisoleerde, pure stoffen, zoals deze in capsules van supplementen te vinden zijn, niet grondig onderzocht. Dus, de beste en veiligste bron voor die stoffen is het echte fruit en niet het supplement.