vrijdag 8 mei 2009

Rood fruit herstelt de huid!


“Zonlicht is de belangrijkste oorzaak van het verouderingsproces van de huid. Dit veroorzaakt vlekken, rimpels, doet de elasticiteit verdwijnen en kan huidkanker veroorzaken. Als je veel onbeschermd in de zon zit, kan de huid zichzelf niet meer herstellen en wordt de schade erger”. Nou, dit was ons inmiddels wel bekend. We smeren ons niet voor niets suf met allerlei soorten crème die de schade zouden moeten herstellen. Maar het kan een stuk eenvoudiger…….

Rood fruit eten! Bessen, frambozen en aardbeien zouden je ook mooier maken. Recent onderzoek wijst namelijk uit dat de vruchten erg goed zijn voor de huid. Dit positieve effect zou voornamelijk komen door het antioxidant ellaginezuur, dat veel in rood fruit voorkomt, maar ook noten en groenten bevatten dit antioxidant. Het stofje zou rimpels doen verminderen en beschadigingen door zonverbranding herstellen.
Nu kun je twee dingen doen: een dure crème kopen met het bestanddeel erin dat er voor zorgt dat de huid herstelt, waardoor die strakker en frisser lijkt óf je kunt het ook op de natuurlijke manier aanpakken en je huid jong houden door veel noten, groenten en rood fruit te eten. Up to you………