dinsdag 23 juni 2009

Top 20 van K-werende fruit- en groentesoorten

Kanker is een slopende ziekte. Maar veel fruit en groente eten schijnt het risico op de ziekte K te kunnen verkleinen. Wist je dat veel geneesmiddelen die bij de ziekte K worden gebruikt uit de bouwstoffen van planten zijn gemaakt? Planten produceren namelijk toxische stoffen die hen moeten beschermen tegen aanvallen van buitenaf.

Als dieren van deze planten eten, worden zij ziek of gaan zij zelfs dood. Deze fythochemische stoffen staan bekend om hun een sterk kankerwerende effect. Volgens dokter Richard Béliveau zijn boek ‘Voedingsmiddelen tegen kanker’ kunnen we ons tegen de ziekte K beschermen door vooral gezond te eten. Richard Béliveau werkt als professor biochemie en directeur van het laboratorium voor moleculaire oncologie in het Charles-Bruneau-Instituut van het Sint-Justineziekenhuis in Montréal.

Zijn top twintig van kankerwerende fruit- en groentesoorten luidt:
Spruitjes, broccoli, bloemkook, kolen, knoflook, uien, spinazie, waterkers, soja, versgemalen lijnzaad, tomaten, kurkuma, zwarte peper, bosbessen, frambozen, bramen, gedroogde veenbessen, druiven, pure chocolade, sap van citrusvruchten, groene thee en 1 glas rode wijn per dag.
Ik schenk mezelf gelijk maar een glaasje rode wijn in