maandag 5 januari 2009

Uw dagelijkse 'watermenu'


Hier volgt uw dagelijkse 'watermenu':

Bij het opstaan

Uw lichaam verliest veel water terwijl u slaapt. Na het wakker worden, drinkt u een groot glas warm water (niet kokend heet!). U kunt er een schijfje citroen in doen voor de smaak.

Ontbijt

Als u gewend bent om vroeg op te staan, gaat u waarschijnlijk één uur daarna ontbijten (dan kan uw spijsvertering ook eerst wakker worden). Voordat u de dag begint, kunt u dan bij het ontbijt nog een glas water drinken of een glas Thermojetics Kruidenthee. Als er op uw werk geen waterdispenser of drinkfonteintje is, neem dan een bidon van twee liter mee. Dan bent u er zeker van dat u elke dag voldoende drinkt.


Rond elf uur

Een groot glas water (met Aloësiroop) met een verfrissend stuk fruit (of groente) met veel water zodat u iets te kauwen heeft.


Lunch

Soep is een uitstekende keuze, of een Formule 1 shake natuurlijk. Drink ook een glas water bij uw maaltijd. (Tip voor degenen die hun gewicht willen beheersen: drink eerst een glas water, dan eet u minder!)


Midden/einde van de middag

Probeer nog een glas water te drinken voordat u naar huis gaat of geniet van een glas Kruidenthee wanneer u wat inzakt. Een verfrissende oppepper!


Na het werk

Terwijl u de avondmaaltijd klaarmaakt, drinkt u ondertussen nog een glas water en neemt als voorafje wat verse groenten waar u lekker op kunt kauwen. Of maak een heerlijke rauwkostsalade voor bij de maaltijd!


Na de avondmaaltijd

Drink zo min mogelijk cafeïnehoudende dranken en alcohol! Vooral 's avonds laat - uw lichaam droogt ervan uit en dan wordt u in de loop van de nacht vanzelf wakker (met een ontzettende dorst!). Probeert u eens onze Aloësiroop, perfect voor na de maaltijd, heerlijk van smaak en verzachtend voor de maag.


Voor het slapen gaan

Vergeet niet om de thermostaat lager te zetten, drink nog een laatste glas water en ……. Slaap zacht!