maandag 11 mei 2009

The Greenery introduceert ‘Vitapauze’ schoolfruit




The Greenery start vanaf volgend schooljaar met een eigen schoolfruit assortiment. Onder de naam 'Vitapauze' levert The Greenery een compleet assortiment gezonde groente- en fruit snacks aan Nederlandse scholen.

Groente en fruit bevatten vitamines, mineralen en bouwstoffen. Vooral voor kinderen zijn ze een belangrijke bron van energie. Ze zijn essentieel om zich goed te kunnen ontwikkelen en vormen een belangrijk onderdeel van een gezond en evenwichtig voedingspatroon.

Obesitas of overgewicht is een probleem waar steeds meer jonge kinderen mee geconfronteerd worden. Naast voldoende beweging is een gezond voedingspatroon, met dagelijks tenminste 2 ons groente en 2 stuks fruit, een middel om overgewicht te voorkomen. The Greenery lanceert een eigen schoolfruitassortiment om kinderen snel en makkelijk te voorzien van hun dagelijkse portie gezonde en lekkere groente en fruit. The Greenery biedt scholen in heel Nederland een gezond en volledig assortiment groente- en fruitsnacks aan.

Snel en makkelijk

Vitapauze is het schoolfruitassortiment van The Greenery en bestaat uit een uitgebreid aanbod verse en gezonde groente en fruit. Ook de belevering van scholen verloopt gemakkelijk en snel. Scholen die zich aangemeld hebben krijgen een koelmeubel in bruikleen en kunnen zo de groente en fruit koel en vers bewaren. Het koelmeubel wordt wekelijks bijgevuld door de bezorgservice van The Greenery. Zij zorgen ervoor dat de lekkere en gezonde groente- en fruit van The Greenery vers van het veld of de tuin aan scholen geleverd worden.

Voor de scholen die meedoen aan Vitapauze betekent het aanbieden van het schoolfruit geen extra administratieve last. Ook in dit opzicht is er gekozen voor snel en gemakkelijk: ouders die hun kinderen schoolfruit willen laten eten, kunnen zich inschrijven via de website www.vitapauze.nl. The Greenery regelt vervolgens alle administratieve zaken en levert iedere week een verdeellijst per klas uit aan de school.

Als grootste Nederlandse groente- en fruitbedrijf biedt The Greenery scholen ook educatieve ondersteuning. Zo kunnen ze informatiepakketten over groente- en fruit ontvangen maar ook op bezoek gaan bij een teler die Vitapauze groente- en fruit teelt.

Uitgebreid vers assortiment

Het Vitapauze assortiment is uniek en bestaat uit een uitgebreid basisassortiment: appelpartjes (groen), appelpartjes (rood), pitloze druiven, minitomaatjes, minikomkommertjes, mini zoete paprikaatjes, knabbelworteltjes en knabbelradijsjes. Dit assortiment wordt in de toekomst aangevuld met seizoensproducten als aardbeien, bessen, meloenpartjes en fruitmixen. The Greenery en haar 1.150 Nederlandse telers staan garant voor lekker verse producten direct van het veld of de tuin.