Volgens nieuwe onderzoeken uit de Verenigde Staten, smaken groenten niet alleen slechter dan in de dagen van onze grootouders, maar ze bevatten ook veel minder voedingsstoffen. De gemiddelde groente uit de supermarkt bevat 5 % tot 40 % minder mineralen zoals magnesium, ijzeren, calcium en zink dan de groente van vijftig jaar geleden. De groentes van vandaag is veel groter, maar bevatten niet meer voedingsstoffen. Jumbo-sized producten bevat in feite meer "droge stof", waardoor concentraties van mineralen verminderen. En tenslotte, ten gevolge van de groeiende opkomst van chemische kunstmest en bestrijdingsmiddelen, worden moderne gewassen sneller geoogst dan ooit, wat betekent dat de producten minder tijd hebben om voedingsstoffen op te nemen vanuit synthese of uit de bodem. Bronnen: |
donderdag 19 maart 2009
Groente al lang niet meer zo goed voor U als vroeger.
Labels:
fit,
Fruit,
fruit en groenten,
gezond,
groenten,
groenten en fruit,
puur fruit
Abonneren op:
Posts (Atom)