vrijdag 9 januari 2009

Prei in een heerlijke schotel !


Ingrediƫnten van Preischotel
5 ons half-om-half gehakt1 uiaardappels voor 4 personen2 x grote prei1 zakje geraspte oude kaas1 deciliter melk1 eipeperzoutknoflook

Bereidingswijze van Preischotel
Ovenschaal invetten met wat boter. Aardappels koken. Uitje fijnsnijden en fruiten. Gehakt erbij doen en rul bakken. Kruiden met peper, zout en knoflook. Gehaktmengseltje onder in de overschaal verdelen. Gare aardappels in plakjes snijden en over het gehakt verdelen. Beetje geraspte kaas erover. Prei in dunne reepjes snijden, wassen en op de aardappels leggen. Strooi hierover de rest van de kaas. 1 deciliter melk in een kommetje doen, met het ei, peper en zout en evt. nog wat knoflook(poeder). Goed klutsen. Giet dit mengsel over de hele schotel. Magnetronfolie er overheen en 12 minuten op de hoogste stand in de magnetron.