zondag 4 januari 2009

Vruchtensappen

In de zogenaamde 'light' of dieetdrankjes is suiker vervangen door kunstmatige zoetstoffen. Deze zoetstoffen geven een verwarrend signaal af aan onze hersenen dat er voedsel (energie) onderweg is naar de maag. Maar omdat de stoffen geen calorieën bevatten, komt die beloofde energie nooit aan! Onze hersenen blijven dan ook 'hongersignalen' afgeven totdat er ook echt voedsel is gearriveerd. Mensen die de hele dag 'suikervrije' drankjes drinken, eten daarom dan ook bijna altijd teveel!

Vruchtensappen en zuivelproducten vol 'vers fruit' zitten boordevol suiker of kunstmatige zoetstoffen. Iedereen denkt dat vruchtensap erg gezond is. Toch zitten er erg veel fructose (een bepaalde vorm van suiker) en ook weinig appetijtelijke conserveringsmiddelen in. Mensen die hun gewicht willen beheersen, kunnen beter geen vruchtensappen drinken, ofwel het 50 % verdunnen met bronwater om die ongewenste extra calorieën te vermijden. Eet gewoon het fruit zelf, met alle natuurlijke voedingsvezel en voedingstoffen en stop met dat suikerwater!

Niet alle drankjes dragen bij tot een hoger watergehalte in ons lichaam. Koffie en gewone thee bevatten cafeïne waardoor we meer urine gaan produceren. Deze stoffen werken juist uitdroging in de hand. Hoe meer u ervan drinkt, des te sneller zal het water door het lichaam stromen.Zorg voor verstandige drinkgewoonten!!! Wanneer u regelmatig voldoende water gaat drinken, merkt u de voordelen al snel. Veel mensen die deze belangrijke verandering in hun levensstijl hebben aangebracht, zeggen dat ze veel meer energie hebben en dat hun huid zichtbaar is opgeknapt. Daarnaast nemen klachten als hoofdpijn en verstopping af en hebben ze nauwelijks nog last van hongeraanvallen. En dit is met name een welkom bericht voor mensen die hun gewicht willen beheersen!!

Geen opmerkingen: