woensdag 4 februari 2009

Fruit voor je huid!

Dat fruit lekker en gezond is, weten we inmiddels wel. Maar niet veel mensen zullen fruit ook echt gebruiken om op hun huid te smeren. Toch verricht het kleine wondertjes voor je huid. Je vel wordt gezond, glanzend en oogt schoon. Bovendien is het ook nog eens lekker goedkoop als je het vergelijkt met een dure scrubgel.

Hier alvast een paar ideeën.
Aardbeien: geven je huid een ware opkikker door de organische zuren en de vitamines. Tenzij je een gevoelige huid hebt, dan kan een aardbeimasker je huid juist teveel schaden. Heb je een normale huid? Pureer een aantal aardbeien met de mixer. Pers een halve citroen uit en voeg het sap toe. Even mengen en aanbrengen op het gezicht. Laat het vijf minuten inwerken. Daarna goed afspoelen met lauw water.
Dames met een vette huid kunnen beter een paar rijpe aardbeien, een theelepel honing en maïzena, plus een eetlepel yoghurt mixen. Laat het mengsel twintig minuten inwerken op een grondig schoongemaakte gezicht. Binnen een half uur heb jij een perfect gereinigd gezicht.
Avocado: vrouwen met een droge huid kunnen beter genoeg avocado’s kopen. Voor een droge huis is een gepureerde avocado, olijfolie, zure room en een eigeel met olijfolie en warme honing heerlijk.
Banaan: vooral goed voor de rijpere huid. Schijnt ook goed te werken tegen rimpels. Neem een rijpe banaan en een eetlepel honing. Pureer de banaan en meng dit met de honing. Breng dit aan op je gezicht en laat het tien tot vijftien minuten op je huid. Spoel daarna je vel af met warm water.

Geen opmerkingen: