dinsdag 17 maart 2009

Wat is Guaraná ?



Het is een leuk ogende, cafeïnehoudende plant die gebruikt wordt als grondstof voor een frisdrank. Hoewel we niet zullen ontkennen dat het gebruik van Guaraná effecten heeft die vergelijkbaar zijn met die van koffie (cafeïne), is het vooral de typerende en exotische smaak die Guaraná drankjes zo bijzonder maakt. De beste merken hebben een fruitige smaak, zijn niet te zoet, en hebben een plezierige nasmaak.


Guaraná frisdranken worden steeds populairder, ook buiten Brazilië. Tot voor kort waren er alleen maar een paar kleine bedrijfjes die Guaraná importeerden, voornamelijk voor Brazilianen met 'saudades', heimwee. Dat is snel aan het veranderen. Eén blik in nieuwsgroepen is genoeg om te realiseren dat Guaraná een groot succes in Europa en de USA kan zijn. In wezen is het al een succes, maar met de verkrijgbaarheid is het nu nog slecht gesteld.
Dat gaat snel veranderen : PepsiCo heeft de wereldwijde marketing voor het bekendste Braziliaanse merk, Guaraná Antárctica, op zich genomen. De eerste stap in Europa is gezet: het drankje is sinds kort verkrijgbaar in elke supermarkt van Portugal. Straks ook in Nederland?

Geen opmerkingen: