vrijdag 10 april 2009

Miniprunella's zijn gezonde snoepjes



Sinds kort zijn er de Miniprunella's. Het gaat om schattige pruimvormige minitomaatjes die in trosjes met zeven tot tien tomaatjes worden verhandeld. Een lekkere uitbreiding op het gamma van kers- en cocktailtomaatjes.
Miniprunella's zijn de piepkleine versie van de Prunella's, pruimvormige tomaten die de Belgische tuinbouw sinds enkele jaren kweekt. De kleine broertjes van de Prunella wegen niet meer dan 35 tot 40 gram. Ze hebben een donkerrood glanzend velletje en een frisse, zoete smaak. Daarom promoten de veilingen de tomaatjes als 'gezonde snoepjes'.

Ook nieuw zijn de 'tomatations' : kleine ronde trostomaatjes. Die zijn niet helemaal nieuw, ze zijn te vergelijken met de kerstomaatjes die al enkele jaren verhandeld worden.



De Belgische productie van minitomaten is de jongste jaren steeds groter en diverser geworden. Amper enkele dagen na de lancering van de Miniflavour is nu de Cherry Prunella aan de beurt. De mini-tomaat werd woensdag voor het eerst geleverd op Veiling Hoogstraten. De aanplant van nieuwe rassen en de uitbreiding van het assortiment zijn deels het gevolg van de lage tomatenprijzen vorig jaar.

Geen opmerkingen: