zaterdag 14 februari 2009

Eén op drie Britten vindt gezond eten niet lekker

Eén op drie Britten moet zichzelf verplichten dingen te eten die ze niet lekker vinden in een poging om gezond te leven. Uit recent Brits onderzoek blijkt dat vooral lever, linzen en spinazie niet populair zijn. Lever, linzen en spinazie zijn de voedingsmiddelen die het meest gehaat worden, maar mensen eten ze wel omdat ze zo gezond zijn. Tijdens een leven eet je meer dan 4.000 porties van dingen die je niet lekker vinden. Vette vis, bruin brood, broccoli, spruit, muesli, uien en champignons staan ook in het lijstje van de meest onpopulaire voedingsmiddelen.
Alternatieven"Iedereen weet wel dat bepaalde voedingsmiddelen gezonder zijn dan andere, maar ik ben echt verbaasd over het aantal mensen dat zichzelf verplicht dingen te eten die ze niet lekker vinden. Zeker omdat het niet zo hoeft te zijn", aldus voedingsexperte Priya Tew. "Er zijn veel gezonde alternatieven, je moet er gewoon naar zoeken. Rundvlees en gedroogde abrikozen zijn een goede bron van ijzer, een goed alternatief dus voor spinazie. Je kunt zelfs sommige groenten verwerken in je eten zodat je ze niet proeft. Zo kun je bolognesesaus perfect met wortels en selder bereiden."
Sushi en avocadoToch zijn er ook voedingsmiddelen die, ondanks hun gezonde eigenschappen, mensen toch weigeren te eten. De helft van de Britten wil geen sushi proeven, 30 procent weigert avocado's in zijn gerechten te gebruiken.

Bron: HLN.be
Publicatiedatum: 21-1-2009

Geen opmerkingen: