woensdag 25 maart 2009

Kinderen eten meer groenten met creatieve naam

Kinderen eten meer groenten met creatieve naam

Kinderen en eten, het is lang niet altijd een goede combinatie. Boeken vol worden er over volgeschreven, maar nu heb ik een tip voor je die wetenschappelijk is getest. Geef het eten een creatieve naam en je kinderen slikken het wel!


In New York kreeg een groep 4-jarigen wortels voorgeschoteld. Voor de ene groep waren dit gewoon wortels, de andere groep kreeg daarentegen ‘röntgenvisie-wortels’ op hun bordje. En die laatste groep vonden de wortels veel lekkerder dan de eerste groep. En ook als de tweede groep de wortels de volgende dag weer kregen terwijl ze gewoon wortels werden genoemd, lustten de kinderen deze nog steeds vaker.

Een leuke naam maakt het eten leuker
Als je de groente meer bijzonder maakt door er een leuke naam aan te geven, al is het maar iets als superdoperwten of dinosaurus-broccoli, dan spreekt het kinderen al veel meer aan, aldus Brian Wansink, één van de onderzoekers in het bericht.

Ook bij volwassenen
Dit trucje is overigens ook wel eens bij volwassenen uitgeprobeerd. Een beschrijving op een menukaart die het gerecht aantrekkelijker maakt, deed meer mensen het gerecht kiezen. En achteraf vonden ze het ook nog eens lekkerder dan de mensen die het gerecht op basis van de gewone saaie beschrijving kozen.

Bron: nu.nl

Geen opmerkingen: