zondag 29 maart 2009

Tips om kinderen groente te laten eten



Wist je dat van 80% van de kinderen te weinig groente eet?
Hieronder vindt je enkele tips om dit percentage te verlagen!

- Betrek de kinderen bij het klaarmaken van het eten en dus ook de groente.
- Werk met een beloningskaart. Elke keer als een kind goed groente heeft gegeten (kan natuurlijk ook met fruit) krijgt het een stickertje. Na een aantal van te voren afgesproken stickertjes zit er een beloning aanvast voor het kind, zoals een klein cadeautje of kiezen wat er gegeten gaat worden.
- Maak groentespiesjes. Champignons, tomaatjes, worteltjes en ook spruitjes lenen zich hier goed voor. Nog leuker voor de kinderen is als ze hierbij mogen helpen!
- Laat kinderen zelf een pizza met groente beleggen.
- Snijd wortelen in de lengte door, haal ze door geklutste eitjes en paneermeel en bak ze in 4 minuten in de olie. Nu lijken ze net frietjes! Dit idee kan natuurlijk ook met andere groenten.
- Een heel speciale gehaktbal maak je door een aardappel en wat sperziebonen in de blender te pureren en vervolgens dit met gehakt te mixen.
- Een ander kleurtje over de groente kan wonderen doen. Ook wat appelmoes erbij maakt het eten van groente voor kinderen al een stuk aangenamer.
- Ook andere namen werken goed; iemand noemde spruitjes geen spruitjes maar kabouterkooltjes. Die lusten haar kinderen in tegenstelling tot spruitjes namelijk wel.

Je zult merken dat je vanzelf makkelijker wordt in het bedenken van creatieve manieren om de kinderen groente te laten eten. Succes !

Geen opmerkingen: