woensdag 4 maart 2009

"Spinazie, bah !"

Dat is de reactie van kinderen vaak als ze een bord spinazie voor hun neus krijgen.
En dat terwijl Spinazie vol vitaminen, mineralen met name ijzer zit en ... het is gewoon lekker !
Daarom schrijf ik Spinazie met een grote S !

Kinderen lusten het vaak niet, dat is zo jammer. 
Google eens op lekkere recepten om spinazie kindvriendelijk klaar te maken.
Er zal toch wel een recept zijn wat in de smaak valt !

Hier een voorbeeld :


Cannelloni met gehakt en spinazie

Ingrediënten
16 buisjes cannelloni (pasta doos à 250 g)
1 ui
2 teentjes knoflook
1 zak verse spinazie (300 g)
3 eetlepels olijfolie
300 g rundergehakt
2 pakjes soffritto (tomatensaus à 390 g)
100 g gemalen belegen kaas (zakje à 150 g)

Bereiden
In grote pan water aan de kook brengen en cannelloni ca. 3 minuten koken. Cannelloni afspoelen met koud water en laten uitlekken. Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Ui en knoflook pellen en snipperen. Spinazie fijnsnijden. In braadpan olijfolie verhitten, ui en knoflook ca. 1 minuut fruiten. Gehakt toevoegen en in ca. 5 minuten rul bakken. Spinazie toevoegen en in ca. 3 minuten meebakken. Cannelloni vullen met mengsel. In ovenschaal 1 pakje soffritto schenken. Cannelloni erop leggen en tweede pakje soffritto erover schenken. Kaas erover strooien. Cannelloni in ca. 20 minuten gaar en goudbruin bakken. Lekker met komkommersalade. 

Geen opmerkingen: